SATTLER NAPELLENZŐ PONYVA

A napsugarak fényéről és árnyékáról

Azért, hogy Ön a Napot, a nyarat és a friss levegőt zavartalanul élvezhesse, mi már régóta foglalkozunk a napellenzők egyik fontos tulajdonságával, az UV védelemmel. Az érezhető klímaváltozás következtében az UV sugárzás drámaian megnőtt és ezzel együtt nő a sugárzás későbbi következményeinek (bőrelszíneződések, bőrrák) veszélye is. Ha most azt gondolná, hogy az árnyék kielégítő védelmet nyújt, ki kell ábrándítanunk, mivel éppen nem megfelelő textíliák árnyékában lehet az UV sugárzás jelentősen egészségkárosító hatású. A mi saját HighTex követelményünk megfelelően minden textíliánkat erős UV védelemmel láttuk el, amelyet az ARGE (a berni Svájci Rákliga Bőrgyógyászati Egyesület) tanúsít. Ez a 801-es tanúsítvány minden egyes anyagnál pontosan megadja, hogy a direkt napsugárzás hatására mennyivel növekszik a bőr saját védekezési ideje. Itt már egy alacsonyabb, pl: „40” besorolású anyag is az UV sugárzásnak több mint a 95%-át kiszűri.

Most már megnyugodhat: a Sattler anyagok alatt nem csak a pihenés kényelmes és kellemes, de a napfényt beengedve megfelelő védelemben szembe is nézhet vele. A folytatódó klímaváltozásra való tekintettel ez igazán biztonságos.

A színek költészete

napellenző-virag-1Az érzékelés pszichológiájában gyakran használják a színemlékezet fogalmát, ami annyit jelent, hogy a színeket nem absztrakt dologként, önmagukban érzékeljük, hanem valamilyen, hozzájuk kapcsolódó élménnyel együtt. Tehát a színemlékezet nagyon is személyes, szubjektív dolog. A sok dolog közül Önnek is nehezére esik a legszebbet kiválasztani? Egészen biztos abban, hogy megtalálja a legszebb színkombinációt? Intuitív módon ráérez arra, hogy melyik szín felel meg leginkább Önnek és az teljes harmóniában van-e lakása színeivel? Mi megpróbálunk segíteni Önnek a választásban.

A Sattler kifejlesztette a „Beszélő színkészletet”, azaz egy olyan innovatív eszközt, amely az Ön személyes viszonyát vizsgálja a különböző színekhez, mintákhoz.

Figyeljen gondolataira, érzékeljen és érezze a színeket, formákat!

Amit látni fog, azok egy lélekkel teli történetté állnak össze, az Ön személyes történetévé….

A lila hirtelen az ibolyák illatát árasztja, a bézs pedig zizegni kezd, mint az illatos szalma.

Az Ön színemlékezetének személyes kincsesládájában   megtalálja a kulcsot saját ízlésvilágának megértéséhez. Talán a gyengédség, a kalandvágy, vagy az öröm egy-egy pillanatát is felfedezi benne. Érzékeire és érzelmeire figyeljen, mert így biztosan helyesen választ. Adja át magát élményeinek és jöjjön velünk egy felfedezőútra a tiszta benyomások és költészet világába!

Napellenző színminta 1

 

Sattler: a minőséget mi nem csak ígérjük  

napellenző-sattler-logo-1Manapság sokan és sokat beszélnek a minőségről. De mi nem csak beszélünk róla, hanem nap mint nap minden munkafolyamatban erre törekszünk és azt garantáljuk késztermékeinkben is. Mottónk: „Thinking HighTex” mindenütt jelen van, kezdve munkatársaink munka állásától az anyagok kiválasztásában és a mindennapi innovatív kutatásokon át egészen azok feldolgozásáig.

Termékeinket a legszigorúbb előírásoknak megfelelően állítjuk elő, hogy azok legkülönfélébb területeken a legmagasabb minőségi elvárásokat is kielégítsék.

napellenző-szövés-1    napellenző-szövés-2

Már évek óta az ISO 9001 és ISO 14001 minősítés szerint dolgozunk. Anyagaink teljesítik a legszigorúbb Öko – Tex szabvány előírásait, és megfelelnek a 801 UV – szabványnak is. Textíliáink a Texgard Easy Clean kialakításának köszönhetően víz- és szennytaszítók, valamint penészesedés- és algásodásgátlók. A védőfunkcióra és a tartósságra 5 év garanciát vállalunk.

A Sattler HIGHTEX QUALITY védjegy a megbízható, első osztályú minőség garanciája. Ön egy olyan napellenzőanyag biztonságát vásárolhatja meg, amely a legszigorúbb elvárásoknak is magasabb fokon megfelel.

Mit tud a nanotechnológia, amit a Sattler TEXgard nem is olyan régen tud?

napellenző-textguard-1Optimális védelem az Ön napellenzőjének!

A TEXgard Easy Clean megjelöléssel a Sattler egy olyan textilkezelő eljárást fejlesztett ki, amely a nagy értékű árnyékolástechnikai termékek csúcstechnológiáját jelenti. A különleges eljárással felvitt, szorosan egymás mellett elhelyezkedő nano-szén-fluor csoportok olyan tulajdonságokkal bírnak, mint a természetben a lótusz levelei: a szennyeződéseket a nagy felületi feszültségnek köszönhetően az első csapadék tökéletesen lemossa.

A Sattler a TEXgard kivitellel a nano-kémia világában mozog. Anyagai csak kis mértékben szennyeződnek, ugyanakkor öntisztulók és víztaszítók is egyben. Az anyag – fixálásának különleges módja miatt – ezt a tulajdonságát kivételesen hosszú ideig meg is tartja.

A gyakorlati próba:

Tiszta szövet

napellenző-szövet-1

 

Paprikaporral szennyezett szövet

napellenző-szövet-2

A folyadék elkezdi feloldani a szennyeződést

napellenző-szövet-3

A víz eltávolítja a szennyeződést

napellenző-szövet-4

Összegezve a Sattler textíliák előnyeit:

  az áru tiszta megjelenése

  erőteljes színek

  biztos, hosszú élettartam

  még jobb ellenálló képesség

  az egész termékkör értéktartóssága

Napellenző szövet a pásztázó elektronmikroszkóp alatt.

napellenző-szövet-5

A mikroszkópfelvételek igazolják a TEXgard nanoszerkezetet a PAC szövetszálakon.

A világ legtermészetesebb klímaberendezése egy Sattler napellenző!

Egy meleg levegőjű helyiség lehűtéséhez használt energia mennyisége akár 80%-al is csökkenhet, ha egy napellenző megakadályozza a napfény bejutását.

napellenző-napocska-1Sok tényező befolyásolja, hogy egy helyiségben jól érezzük magunkat vagy sem. A kellemes helyiségklímáért leginkább a hőmérséklet, a fény és a színek érzékeny összjátéka felelős. Napellenző-textíliák gyártójaként sok éve tanulmányozzuk ezeket, és a kellemes atmoszféra érdekében magas fokon optimalizáljuk hatásukat.

A beeső napsugarak részarányának központi szerep jut, lévén: alapvetően ettől függ, hogy a helyiség mennyire melegszik fel, illetve mennyire marad hűvös. Egy külső napellenző hűsítőleg hat, mivel a napsugarakat felfogja és a helyiség felmelegedését meggátolja. Hasonlóan működik, mint egy szalmakalap: nagy forróságban is hűsen tartja az ember fejét, így kellemesebb lesz a hőérzet.

Egy meleg levegőjű helyiség lehűtéséhez használt energia mennyisége akár 80%-al is csökkenhet, ha a napfény bejutását napellenző akadályozza meg. Egyszerűbben fogalmazva: egy helyiség hőmérséklete – optimálisan kiválasztott napellenzővel – kiváló fénytechnikai értékek mellett még a legforróbb nyárban is alig éri el a 28 °C-t.

Azért, hogy a helyi adottságokat Ön minél inkább figyelembe vehesse, különböző fényelnyelő – visszaverő anyagokat szállítunk. Köztük valódi napfény-blokkolókat, mint például a Reflect 355. számú minőségi anyagunk. Annak megfelelően, hogy egy adott helyen milyen erősek a beeső napsugarak, a Sattler szövetek mindig a megfelelő megoldást nyújtják. És így válhat egy látszólag „hétköznapi” napellenzőből egy teljesen energiamentes „klímaberendezés”. Pontosabba egy valódi HighTex termék!

A legforróbb nyárban is kellemes helyiséghőmérséklet!

napellenző-napocska-2

Új élettér: együtt élni a Nappal – Living with the sun

napellenző-napocska-3

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a napellenzők jobbára csak egy közönséges, árnyékolásra – vagy inkább sötétítésre alkalmas – textília formájában mutatkoztak az ablakon.

Az árnyékoláson kívül mi már ennél sokkal több elvárásnak kívánunk eleget tenni. Hiszen napellenzőink – azon túl, hogy színükkel, formájukkal befolyásoljuk hangulatunkat és sok-sok évre meghatározzák lakásunk atmoszféráját – épülethomlokzataink esztétikáját is alakítják, ugyanakkor eredményesen védenek az időjárási hatásoktól, illetve a kíváncsi tekintetektől.

Milyen is a jó napellenző? Vizsgáljuk meg először a textíliát! A napellenzők gyártáshoz használt textileket a legmagasabb fejlesztésű Prémium termékként definiáljuk. Hosszú évek óta a legjobb megoldásokat kutatjuk és minden új kollekciónál valami meglepő újdonsággal állunk elő.

Textíliáink színe és mintája rendkívül változatos. És miután a minőség is rendkívül fontos számunkra, a szigorú ellenőrzések után valamennyi anyagunkat „Hightex Quality” minősítéssel látjuk el.

Mindezek okán Ön nem csak egy árnyékolásra alkalmas szövetdarabot vásárol meg tőlünk, hanem egy esztétikus, csúcsminőségű terméket, amely egész évben örömére szolgál.

napellenző-staller-nagy-1