UMBROLL NAPELLENZŐ - OASIS

OASIS napellenző termékismertető

A OASIS típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetőek homlokzatra, szarufára vagy akár eresz alá is.

A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez a típus 1300 mm-től 5000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méretlépcsői 1000, 1250, 1500, 1750, 2000 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkaros egymás mellé férjenek.

A napellenzők 2 könyökkarral készülnek. A szerkezet karjai 90°-os helyzetig nyitódnak a kalkulált ponyvamennyiséggel, de külön igény esetén a ponyvakinyúlás növelésével a karok tovább nyithatóak.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. Az ajánlott minimális lejtésszög 13 fok az esővíz könnyű lefolyása miatt.

A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát és tartja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb befelé nehezebb.

A karok nem egyenesednek ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók sem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat.

A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70mm, 1 mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal.

A henger forgatását 1:7-es áttételű hajtóművel 5 méterig, de igény szerint 1:10 áttételű hajtóművel is tudunk szállítani. A hajtómű forgatása leakasztható hajtókar segítségével történik. Igény szerint beltéri meghatással is kivitelezhető.

Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és a hő védelemmel.

A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre szinterezettek.

A fémszerkezetekre húzható hagyományos dralon vagy PVC vászon is.

Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet és a ponyvát a környezeti hatásoktól.

A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelület a rugófeszítésű karok állandóan feszesen tartják.

A szerkezet 30 – 40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvafelület nagyságától függően.

Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel védeni kell.

NAPELLENZŐ - OASIS

 

Vásárlói tájékoztató (pdf):      

 

NAPELLENZŐ Árajánlatkérés      NAPELLENZŐ Ár      NAPELLENZŐ Referencia