FULL CASETTE TOKOZOTT NAPELLENZŐ

FULL CASETTE TOKOZOTT NAPELLENZŐ

A Full Casette típusú napellenzők könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetőek homlokzatra, szarufára vagy akár eresz alá is.

A szerkezet visszahúzott állapotban egy teljesen zárt fémtokba záródik, amely tok teljes védelmet nyújt mind a ponyva, mind a tartószerkezet számára az időjárás viszontagságai ellen, így növelve a napellenző élettartamát.

Ez a típus 1800 mm-től 6000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méretlépcsői 1500, 2000, 2500, 3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkaros egymás mellé férjenek. A napellenzők 5 m-es szélességig 2 karral, 5 és 6 méteres szélesség között választhatóan 3 karral könyökkarral készülnek. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. Az ajánlott minimális lejtésszög 13 fok az esővíz könnyű lefolyása miatt.

A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát és tartja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb befelé nehezebb. Fontos, hogy a karok mindig teljesen kinyitott állapotban legyenek, mert a félig kinyitott szerkezeten a vászon belenghet és ez, a ponyva elkopását, kidörzsölődését eredményezheti a csuklóknál.

A karok nem egyenesednek ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók sem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat.

A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70mm, 1 mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal.

A henger forgatását 1:7-es áttételű hajtóművel 5 méterig, 1:10 áttételt pedig 8 méterig használunk, leakasztható hajtókar segítségével. 8 méteres szélesség felett 1:13 a hajtómű áttétele.

A tartókonzolok és a többi öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 9016 vagy 9006 színre szinterezettek.

A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelület a rugófeszítésű karok állandóan feszesen tartják.

 

Szerkezetszín: RAL 9016, RAL 9006 kívánságra lásd RAL színsor

Ponyvaszín: Umbroll színsor

Karok: 5 m-ig 2 db, 5-6 m 2-3 db, 6-7 m 3 db

Konzol: extrudált homlokzati, kívánságra mennyezeti vagy szarufa konzol kiegészítők

Ponyvacső: 70 mm, 78 mm Ø Ø

Védőtető: szerkezettel színazonos , kazettás megoldás

 

Galéria

 

További prémium tokozott napellenző típusok:

» Scrigno típus megtekintése

» Segno típus megtekintése

 

 

NAPELLENZŐ Árajánlatkérés      NAPELLENZŐ Ár      NAPELLENZŐ Referencia