UMBROLL NAPELLENZŐ - SUNSET

SUNSET napellenző

A SUNSET típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetőek homlokzatra, szarufára vagy akár eresz alá is.

NAPELLENZŐ - SUNSET1Ezen napellenzők szarufára történő felszerelése egyedileg hegesztett konzolokkal oldható csak meg. A szerkezet főbb  alkatrészeiben megegyezik a Shadow napellenzők alkatrészeivel, különbség csak a kurblival állítható billentő szerkezetben van, mellyel könnyedén állítatjuk a napellenző ponyvájának dőlésszögét. Kimondottan ajánljuk nyugati fekvésű teraszokhoz, mert a lemenő nap fényének zavaró hatását könnyedén kiküszöbölhetjük a karok dőlésszögének megváltoztatásával.

A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez a típus 2000 mm-től 6000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méretlépcsői 1500, 2000, 2500, 3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkaros egymás mellé férjenek.

A napellenzők 2 könyökkarral készülnek. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekkel 0 – 35 fokig állítható a ponyva lejtése kurbli segítségével.

A kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület. Az ajánlott minimális lejtőszög 13 fok az esővízkönnyű lefolyása miatt.

A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát és tartja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb befelé nehezebb. Fontos, hogy a karok mindig teljesen kinyitott állapotban legyenek, mert a félig kinyitott szerkezeten a vászon belenghet és ez, a ponyva elkopását, kidörzsölődését eredményezheti a csuklóknál.

A karok nem egyenesednek ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók sem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat.

A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70mm, 1 mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal.

A henger forgatását 1:10-es áttételű hajtómű végzi, leakasztható hajtókar segítségével.

Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és a hő védelemmel.

A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre szinterezettek.

A fémszerkezetekre húzható hagyományos dralon vagy PVC vászon is.

Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet és a ponyvát a környezeti hatásoktól.

A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelület a rugófeszítésű karok állandóan feszesen tartják.

A szerkezet 30 – 40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvafelület nagyságától függően.

Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel védeni kell.

NAPELLENZŐ - SUNSET2

 

Szerelési tájékoztató (pdf):      

Műszaki rajzok1 (pdf):              

Műszaki rajzok2 (pdf):              

 

NAPELLENZŐ Árajánlatkérés      NAPELLENZŐ Ár      NAPELLENZŐ Referencia