NAPELLENZŐ - UMBROLL BASIC

„Umbroll Basic” típusú könyökkaros árnyékoló

Az Umbroll Basic típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetők homlokzatra vagy akár eresz alá is. Ezen napellenzőkSzarufára történő felszerelése szarufa konzolokkal történik. Ezek a szerkezetek tokos szerkezetűek, így a zárt tok megfelelő védelmet nyújt a napellenzőnek az időjárás viszontagságaival szemben, így növelve a szerkezet élettartalmát. A hagyományos Basic napellenzővel szemben itt már edzett acélból készül a közép és kezdőcsap és a csuklókarok csapágyaiban jó minőségű tűgörgős csapágyak kaptak helyet. A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel.

Ez típus 2000 mm-től 1000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méret lépcsői 1500, 2000, 2500, 3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkarok egymás mellé férjenek A napellenzők 5 m-es szélességig 2 karral 5 és 6 méteres szélesség között választhatóan  2 vagy 3 karral, 6 és 8 méter között 3 karral, 8 méter fölött 4 könyökkarral készülnek. A szerkezetbe 7 m szélesség felett üvegbetétes csúszó bölcső van beépítve alumínium hengerdugóval. A karbillentők fogadják a napellenző karokat, ezekből kétféle billenő típus van, az egyikkel 0-75 fokig, a másikkal 13-90 fokig állítható a ponyva lejtése. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület.

A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát, és tartja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb, befelé nehezebb. Fontos, hogy a karok mindig teljesen kinyitott állapotban legyenek, mert a félig kinyitott szerkezeten a vászon belenghet és ez a ponyva elkopását, kidörzsölődését eredményezheti a csuklóknál. A karok nem egyenesednek  ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ugyanakkor a csuklók nem egy síkban nyílnak, mert a ponyvának mindig lesz egy pici lógása és a karok követik ezt a vonalat. 7 méter szélesség felett csúszó bölcső és végállás határoló kerül beépítésre. A felerősítő konzolok száma a könyökkarokéval azonos, 4,5-5 méter között plusz egy kar kerül beszerelésre.

A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70 mm, 1mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal. A henger forgatását 1:7-es áttételű hajtóművel 5méterig, 1:10 áttételt pedig 8 méterig használunk, leakasztható hajtókar segítségével. 8 m-es szélesség felett 1:13 a hajtómű áttétele. Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is. A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hővédelemmel.

A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035 színre színterezettek. A fentiekben részletezett fémszerkezetre húzható hagyományos dralon, vagy PVC vászon is. A ponyvák gombásodás elleni szerrel vannak impregnálva, a  víztartó képességük 350 vomm. A ponyvákat csak vegyszer használata nélkül szabad tisztítani és fontos, hogy hosszabb tárolási intervallum előtt (tél) meg kell szárítani. A vászon élettartama a betartott utasítások mellett akár 8-10 év is lehet.

Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet és a ponyvát a környezeti hatásoktól. A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelületet a rugófeszítő karok állandóan feszesen tartják.

Széles alkalmazhatósági köre ennek az árnyékolónak népszerűségét folyamatosan növeli. A szerkezet 30-40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvaterület nagyságától függően. Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel védeni kell. A viharokból adódó károsodás nem garanciális meghibásodás.

Bízunk benne,hogy termékünket megelégedésére tudja használni!

NAPELLENZŐ - umbroll basic1

 

Szerelési tájékoztató (pdf):      

Műszaki rajzok1 (pdf):              

Műszaki rajzok2 (pdf):              

 

NAPELLENZŐ Árajánlatkérés      NAPELLENZŐ Ár      NAPELLENZŐ Referencia