NAPELLENZŐ - ABLAKNAPELLENZŐ

 

Screen 75 lefutósínes ablaknapellenző:

Tokozott, lefutósínes ablaknapellenző. Az árnyékoló egy 50mm-es átmérőjű acél tengelyre épül. A tengelyt egy 75x75 mm-es két részből álló alumínium tok fogadja, mely készülhet szögletes, elől 450-ban lecsapott, illetve íves kivitelben is. Az esetleges karbantartási illetve javítása munkák megkönnyítése érdekében a tok eleje levehető. Az árnyékoló ponyvát és az ejtő profilt alumínium lefutósín vezeti meg, mely gumiprofillal van ellátva a csendes megvezetés érdekében. A szerkezetet a lefutósín, illetve az ebbe bepattintható üvegszál erősítéses műanyag klipsz tartja.

Megvezetést tekintve választható sodronyos kivitelben is.

Mozgatása motorosan vagy kézi hajtókarral lehetséges. Elektromos működtetés esetén lehetőség van rádiós távirányításra, illetve szél-fényérzékelő automatikás vezérlésre is. Nagyobb felületek esetén a szerkezetek összekapcsolhatók, kuplungolhatók. 

ABLAKNAPELLENZŐ 1

 

Screen 95 lefutósínes ablaknapellenző:

A Screen 95-ös árnyékoló 3 különböző tokformával készül, ezáltal még utólagos felszerelés esetén is jól illeszthető minden épülethez. Felülete mindig porszórt, megfelelő színválasztással a homlokzaton elrejthető, vagy onnan kiemelhető.

A homlokzati megjelenést tovább fokozhatja a textíl megválasztása is, hiszen a szerkezetbe kerülhet naphálóm fényáteresztő és fényzáró textília is. Teljes fényzárási igény esetén a fényzáró textílen túl, szélesebb, a ponyvát is magába foglaló kefével ellátott lefutósínnel kerül legyártásra, ennek köszönhetően a szerkezet tökéletes fényzárást biztosít.

Mérettől függően 43 vagy 70 mm-es átmérőjű acél tengelyre épül. A tengelyt egy 95x95 mm-es préselt alumínium tok fogadja, amely négyszögletes, elől 450-ban lecsapott, illetve íves kialakítású is lehet. A két részből összeállított tok eleje levehető, mai megkönnyíti az esetleges karbantartást és javítást.

Az árnyékoló ponyvát és az ejtőprofilt alumínium lefutósín vezeti meg. A lefutósínbe gumiprofil kerül, mely minimálisra redukálja a profil által okozott zörejeket. A szerekzetet a lefutósín, illetve az ebbe pattintható üvegszál erősítéses műanyag klipsz tartja.

Az árnyékoló mozgatását tekintve vezérelhető motorosan vagy kézi hajtókarral. Elektromos működtetés esetén lehetőség van rádiós távirányításra, illetve szél-fényérzékelő automatikás vezérlésre is. Nagyobb felületek esetén a szerkezetek összekapcsolhatók, kuplungolhatóak. 

ABLAKNAPELLENZŐ 2

 

Screen 95 T- ellenfeszített ablaknapellenző

A Screen 95 T ablaknapellenző egy ellenhúzott árnyékoló. Az ellenfeszítés miatt kiválóan alkalmas alacsony hajlásszögű üvegtetők külső vagy belső árnyékolására is. Az árnyékoló külseje a Screen95 –ös árnyékoló külsejével megegyező, működése azonban attól eltérő.

A szerkezet bármely helyzetben működőképes és szélálló, ezt az alsó sínben elrejtett rugós mechanizmus biztosítja. Leengedéskor a ponyva letekeredésével ellentétesen feltekeredő sodronyok a ponyvát feszesen tartják, illetve a sodronytárcsa és a ponyvahenger átmérőkülönbségei miatt a ponyva egyre nagyobb erővel feszül meg. A feszítés miatt a szerkezet akár vízszintesen is szerelhető, a ponyva nem lóg be.

A rugók feszítőerejét közvetítő sodronyok rejtve jutnak a fordítócsigákon és görgőkön keresztül a sodronytárcsától a két részből álló, levehető elejű alsó sínig.

Az ablaknapellenző a rugós ellenhúzás miatt egy nagy falvastagságú 50mm átmérőjű acéltengelyre épül, mely egy 95x95 mm-es préselt alumínium tokba kerül. A kétrészes tok eleje levehető, ami megkönnyíti az esetleges karbantartás és javítást. Az árnyékoló ponyvát alumínium lefutósín vezeti meg.

Az árnyékoló mozgatását tekintve vezérelhető motorosan vagy kézi hajtókarral. Elektromos működtetés esetén lehetőség van rádiós távirányításra, illetve szél-fényérzékelő automatikás vezérlésre is.

ABLAKNAPELLENZŐ 3

 

Screen95 sodronyköteles ablaknapellenző:

A Screen95 napellenző készül sodronyköteles megvezetéssel is, ekkor a lefutósínek szerepét a homlokzaton szinte láthatatlan, műanyagköpenybe burkolt rozsdamentes rozsdamentes acélsodronyok veszik át. A műanyag köpeny az ejtő profil zajtalan és könnyed működtetését szolgálja. A tok homlokzatburkolat mögé rejtésével az árnyékoló felhúzott állapotban teljesen láthatatlanná tehető.

A sodronyok tartására többféle konzol alkalmazható a beépítés helyétől függően, melyek minden irányban állíthatók, hogy biztosítva legyen a sodronyok ideális helyzete. A konzolok az ejtő profilt a homlokzattól távol tartják, így az nem tud nekiverődni. A sodronyfeszítő konzolokban egy-egy rugó helyezkedik el, melyek a hőmérséklet okozta hosszváltozásokat egyenlítik ki. Mivel az árnyékoló lefutósín nélküli, ezért eltérően kerül felrögzítésre a fogadószerkezethez. A tokot a hátuljába kapaszkodó vastag és merev alumíniumkonzolok tartják.

Az ablaknapellenző  egyéb kialakítása teljesen megegyezik a lefutósínes változattal mind a tok formájában, mind a textíl színválasztékában.

Az árnyékoló mozgatását tekintve vezérelhető motorosan vagy kézi hajtókarral. Elektromos működtetés esetén lehetőség van rádiós távirányításra, illetve szél-fényérzékelő automatikás vezérlésre is.

ABLAKNAPELLENZŐ 4