UMBROLL NAPELLENZŐ - SWISS

„Swiss”típusú könyökkaros árnyékoló

A Swiss típusú napellenzők hagyományos könyökkaros árnyékolók, melyek felszerelhetők homlokzatra vagy akár eresz alá is. Ezen napellenzők szarufára történő felszerelése szarufa konzolokkal történik.

A szerkezet egy 40 x 40 mm-es zártszelvényre kerül ráépítésre, ezáltal egy könnyen felszerelhető egységet képvisel. Ez típus 2000 mm-től 1000 mm-es szélességben gyártható, a kinyúlás méret lépcsői 1500, 2000, 2500, 3000, 3250, 3500 mm. A szélességi méretnek a karkinyúlás méretétől fél méterrel nagyobbnak kell lennie, hogy a könyökkarok egymás mellé férjenek A napellenzők 5 m-es szélességig 2 karral 5 és 6 méteres szélesség között választhatóan  2 vagy 3 karral, 6 és 8 méter között 3 karral, 8 méter fölött 4 könyökkarral készülnek. A karbillentők fogadják a napellenzőkarokat, ezekkel 0 – 35 fokig állítható a ponyva lejtése. Ez a típus tulajdonképpen a Shadow árnyékoló fordított szerkezetű verziója.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a kinyúlás vízszintes helyzetben értendő, mert ha a ponyva szögét változtatjuk, azzal csökken az általa lefedett terület.

A napellenző karokban egy előfeszített rugós mechanizmus van elrejtve. Ez a rugós szerkezet húzza ki a napellenző ponyvát, és tartja mindig feszesen, ezért a szerkezet mozgatása kifelé könnyebb, befelé nehezebb. Mivel ennél a típusnál a ponyvatartó karok a ponyva fölött helyezkednek el, így a ponyvát érő széllökések okozta ponyva lazulás nem okozza a ponyva anyagának károsodását. A karok nem egyenesednek ki teljesen, szöget zárnak be egymással a könnyebb összecsukás érdekében. Ennek biztosítására üvegbetétes bölcső és kívánságra végállás határoló kerül beépítésre. A felerősítő konzolok száma a könyökkarokéval azonos, 4,5-5 méter között plusz egy kar kerül beszerelésre.

A henger korcolt acélcső horganyozva, átmérő 70-78 mm, 1mm-es falvastagsággal, a végeiben üvegszál erősítésű műanyag dugókkal. A henger forgatását 1:7-es áttételű hajtóművel 5méterig, 1:10 áttételt pedig 8 méterig használunk, leakasztható hajtókar segítségével. 8 m-es szélesség felett 1:13 a hajtómű áttétele. Ezt a kézi megoldást ki lehet váltani motoros működtetéssel is.  A motor a ponyvacsőbe kerül beépítésre, beépített végállás kapcsolókkal és hővédelemmel.

A tartókonzolok és a többi alumínium öntvény, a karprofilok és a homlokcső RAL 7035

színre színterezettek. A fentiekben részletezett fémszerkezetre húzható hagyományos dralon, vagy PVC vászon is. Az árnyékoló rendelhető védőtetővel is, ami a homlokzati szereléskor megvédi a szerkezetet és a ponyvát a környezeti hatásoktól.  A szerkezet kezelése igen egyszerű. A ponyvahengerről letekert ponyvafelületet a rugófeszítő karok állandóan feszesen tartják.

Széles alkalmazhatósági köre ennek az árnyékolónak népszerűségét folyamatosan növeli.

A szerkezet 30-40 km/h szelet képes elviselni, a ponyvaterület nagyságától függően. Viharos széllökések ellen vagy felügyelettel, vagy motoros szélérzékelővel védeni kell.

NAPELLENZŐ - SWISS

 

Szerelési tájékoztató (pdf):      

Műszaki rajzok1 (pdf):              

Műszaki rajzok2 (pdf):              

Műszaki rajzok3 (pdf):              

 

NAPELLENZŐ Árajánlatkérés      NAPELLENZŐ Ár      NAPELLENZŐ Referencia